De desiro doet goed zijn werk tijdens de winter, de grootste fysieke problemen bevinden zich ter hoogte van de deuren, om precies te zijn de kleine beweegbare treden, bij ijsvorming durven ze al is iets of wat blijven haperen waardoor er een storing ontstaan aan de bewuste deur. De bestuurder kan op zijn overzichtsscherm duidelijk zien welke deur er problemen veroorzaakt.
op dit moment rijden de desiro's op enkele, welbepaalde , lijnen.
Behalve de voorwaarde van bovenleiding, is er nog ergens een beperking waardoor deze "ingeval van calamiteiten", niet over het hele net kunnen uitzwermen?
Ikzelf ken er maar eentje: Lijnkennis van de bestuurders die met Desiro mogen rijden, of omgekeerd: Desirokennis voor de bestuurders die de respectieve lijn kennen....
Is er nog eentje?
Steven schreef:de desiro's zijn motorstellen met een vrij groot vermogen, niet alle lijnen kunnen zoveel vermogen leveren indien er meerdere treinen uit dit materieel rondrijden.
Heeft het met onderstaande wat te maken, dat er niet te veel Desiro's over de blauwe lijnen mogen rijden?
Steven schreef:De desiro doet goed zijn werk tijdens de winter, de grootste fysieke problemen bevinden zich ter hoogte van de deuren, om precies te zijn de kleine beweegbare treden, bij ijsvorming durven ze al is iets of wat blijven haperen waardoor er een storing ontstaan aan de bewuste deur. De bestuurder kan op zijn overzichtsscherm duidelijk zien welke deur er problemen veroorzaakt.
Ik rij voornamelijk onder 15kV maar eigenlijk merk ik daar niet zoveel van, als reiziger zijnde. Wat bedoel je precies? Zijn er problemen bij het omschakelen, werkt de deurindicatie niet onder 25kV of nog iets anders?
Ik rij voornamelijk onder 15kV maar eigenlijk merk ik daar niet zoveel van, als reiziger zijnde. Wat bedoel je precies? Zijn er problemen bij het omschakelen, werkt de deurindicatie niet onder 25kV of nog iets anders?
Ik bedoel dat (treinbestuurder?) Steven niet met tweespannings-Desiro's onder 25kV rijdt, anders was hij wellicht veel minder positief geweest.
Ik rijd er inderdaad enkel onder 3kV mee. Maar als je de noorderkempen pendel wil zeggen vermoed ik dat er nog steeds problemen zijn door het frequent omschakelen van spanning net zoals dat het geval was met de hle13 met M6