Korrekt, heeft dus NIETS met het gewicht te zien maar wel met druk op remschoenen enz. wrijvingscoefficienten enz.dentheo schreef:Theo ,nighttrain schreef:
Mischien kan ik U ook helpen ,bij afwezigheid van steven:Na de tweede wereldoorlog heeft du UIC de testen om dit te berekenen op punt gesteld en zijn te zien in de fiche UIC 544.
In praktijk: men lanceert 15 wagens met 60 assen aan 120kmh en men remt ze in noodremstand. Indien ze stoppen na 1000m na de initiale 120km/h dan hebben ze een remgewicht van 80% (lambda) dus indien de wagen 50T weegt en hij stopt in noodremming op 1000M dan is zijn remgewicht 40T.
stop hij vroeger dan zal hij een groter/beter remgewicht hebben.daar bestaan tabellen voor.teoretisch voorbeeld indien hij zou stoppen op 500m dan is zijn remgewicht mischien 80T.
theoretische formule remgewicht=(9/8)*n*(10/7)*gamma
waarin N= aantal remblokken per wagon en gamma een coef van de snelheid van vullen der remcylinders/verdelers etc..
Dit heeft daarom geen invloed op de berekening van de afgelegde afstand als je de startsnelheid en stoptijd kent.... want dan is de vertraging gegeven... dwz het "remgewicht" is een soort vertaling van hetzelfde...[/quote]
heel volledige uitleg vindt je hier: http://pagesperso-orange.fr/florent.bri ... amique.htm