MIVB-reiziger schreef:Ik heb al vanalles gezien op de IC's (Charleroi -) Brussel - Antwerpen. De gewoonlijke 21/27/soms zelfs 13 + M6, maar ook Varkensneuzen, klassiekjes en zelfs een Break, als ik me niet vergis.
Ik vraag mij af of er niet systematisch bepaalde diensten op Antwerpen-Bxl-Charleroi met een varkensneus rijden. De 4517 rijdt al een hele tijd als ik hem neem (als ik lang werk) met 1 varkensneus en dat is eigenlijk toch net te krap voor deze dienst, zeker als je midden op de 3-zitsbank zit.
Bartjedj schreef:De 2034 (Mechelen om 13u40) werd gedaan met een CR-stel en een gemoderniseerd klassiek.
Normaal is dit M6.
BDJ
Je moet er vooral niet van uitgaan dat alle treinen van de reeksen 20 en 45 met M6 voorzien zijn. O.a. de vermelde 2034 moet normaal uit 2 klassieke stellen bestaan.
Net gezien in Lichtervelde: L-trein 690 Brugge-Kortrijk wordt verzekerd door een Playmobil. Is dat eigenlijk altijd zo bij die dienst? Ik meen dat al één of twee keer gezien te hebben rond dit tijdstip in Lichtervelde.
MIVB-reiziger schreef:En doet die 41 dan altijd de 690, of ook nog andere ritten? Ik veronderstel dat hij ook wel met reizigers naar Brugge gegaan is...
Hij doet ook L 669. Daarvoor doet hij nog een P-trein vanaf Oudenaarde of Zottegem dacht ik.
IR-i 3618 (De Panne - Aalst - Brussel-Zuid en dan opnieuw naar Aalst) wordt blijkbaar uitgevoerd met twee of drie klassiekjes... heel zeldzaam op de IR-i, eigenlijk nog nooit gezien of van gehoord. Naar verluidt zaten ze stampvol, geen verrassing met alle studenten op dit uur.
MIVB-reiziger schreef:Ik heb al vanalles gezien op de IC's (Charleroi -) Brussel - Antwerpen. De gewoonlijke 21/27/soms zelfs 13 + M6, maar ook Varkensneuzen, klassiekjes en zelfs een Break, als ik me niet vergis.
Aparte samenstelling ook afgelopen donderdag op een van de P-treinen Luik-Gouvy; daar hing niet de voorziene 15 voor, maar de 5510! Net te laat voor een foto, jammer genoeg.
op wallorail net een foto gevonden
en deze
bij die 2e zal het heel erg koud zijn in die rijtuigen
Jullie spreken altijd over treinverwarmingskabels, maar wat doen die dan juist? Is dat gewoon een extra elektriciteitskabel voor het hoge vermogen dat een verwarming nodig heeft ofzo? Of zijn dit echt slangen met warme lucht?
De kabel voor de elektrische verwarming is gewoon een elektrische kabel (3000 V) die de verwarmingsinstallaties in de rijtuigen voedt. Van de reeks 55 beschikken enkel die in blauwe livrei over een generator dat 3000 volt opwekt en die via die kabel naar de rijtuigen doorstuurt.